Om Lustpodden

Det finns så mycket att prata om, som det pratas alldeles för lite om - att samtala kan lära och hjälpa många!


Vill du samtala om vad en relation är för just dig, eller dina tankar och upplevelser kring lust? Vilka utmaningar innebär det att leva i relation i dagens Sverige? Hur påverkas lusten och relationer av livshändelser, sjukdomar, minnen, erfarenheter, normer eller olika kriser som kan uppstå? Listan på samtalsämnen kan göras lång! Här är några fler exempel som du kan samtala med Hanna om i Lustpodden:


  • Värderingar, kultur, religion, normer, attityder
  • Identitet, självbild, alternativa liv, förväntningar, jag-du-vi
  • Kroppar, funktion, åldrande, klimakteriet, hormoner
  • Relationer, äktenskap, vänskap, kärlek, förälskelse, separationer, otrohet, anknytning
  • Sexuella praktiker, porr, fetisher, kinks, onani, fantasier, längtan
  • Smärta, sjukdom, läkemedel, alkohol, droger
  • Makt, krav, gräl, kränkningar, våld
  • Äckel, obehag, olust, ovilja, trauma
  • Föräldraskap, barnlöshet-barnfrihet-barnlängtan, tonåringar, graviditet, förlossning

I Lustpodden kommer vi att samtala om lust och relationer

- men också vad terapeuter behöver tänka på i terapi! 


I Lustpodden kommer vi att intervjua terapeuter eller andra kunniga inom olika områden som berör lust, relationer och terapi. Vi kommer även att samtala med människor om hur de själva löst olika problem och dilemman i sina liv och relationer - och vad de tycker är viktigt för terapeuter att tänka på och förbättra!


Det har blivit tydligt att god sexologisk behandling blivit en lyxvård i Sverige eftersom att det så sällan prioriteras av den offentliga vården. Det är viktigt att alla människor får hjälp med hur de kan må bättre i sina relationer och i sin lust. Hanna har många års erfarenhet av att arbeta som barnmorska, sexolog och psykoterapeut och önskar genom dessa samtal lära sig ännu mer om hur människor tänker om relationer, lust och terapi. Vi söker dig eller er som vill att ha ett samtal med Hanna i Lustpodden om hur just du eller ni tänker, tycker och hanterar relationsdjungeln! Vilka råd och tips vill ni ge andra i er situation? Och om ni har sökt terapi, hur var det? Hjälpte eller stjälpte det? Vilka råd och tips skulle ni vilja ge de som jobbar med terapi och som möter människor i er situation?


Samtalen är inte terapi men kan självklart hjälpa både dig, mig och andra att förstå livet bättre. Intervjun kan genomföras konfidentiellt, alltså att Hanna vet vem du är, men att du är anonym för lyssnarna. 

Vill du vara med? Maila oss på: kontakt@lustpodden.se